Chalupářský boršč recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl brambory 100 g cibule bobkový list nové koření 150 g bílý jogurt 200 g kořenová zelenina 100 g uzená slanina 200 g papriková klobása
Postup Chalupářský boršč recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Klobásu nakrájíme na kolečka.
Slaninu nakrájíme na kostičky a osmažíme spolu s cibulí. Přidáme kolečka klobásy, pár lístků bobkového listu a několik zrnek nového koření. Zalijeme dvěma litry vody, osolíme a přivedeme do varu.
Mezitím očistíme kořenovou zeleninu a nastrouháme nahrubo. Řepu a brambory omyjeme, očistíme a nakrájíme na kostičky.
Do polévky pak přidáme hrubě strouhanou kořenovou zeleninu, řepu, brambory. Necháme povařit.
Chalupářský boršč na talíři dochutíme a zároveň zahustíme jogurtem.