Chili con carne recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

50 g česnek
300 g rajčata
200 g cibule
400 g fazole
4 ks chilli paprička
5 kostek hořká čokoláda
600 g mleté hovězí maso
1 lžička mletý koriandr
podle chuti
cukr
sůl
chilli koření
římský kmín

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a společně s chilli papričkami nakrájíme nadrobno. Rajčata nakrájíme na kousky a oloupaný česnek prolisujeme.

  2. Mleté hovězí maso prudce orestujeme na rozpálené pánvi, přidáme nakrájenou cibuli a chilli papričky a necháme cca 10 minut, než se nám vyvaří přebytečná voda. Pak přidáme česnek a krájená rajčata a necháme vařit do měkka.

  3. Mezitím uvaříme fazole do poloměkka. Když použijeme fazole z konzervy, odpadá vaření. Když je masová směs hotová, přisypeme fazole, hořkou čokoládu a koriandr a necháme ještě pár minut provařit. Dochutíme chilli kořením, římským kmínem, solí, pepřem a cukrem.

  4. Chili con carne podáváme jako chutný hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!