Chilli podle Ani recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 4 stroužky česnek 30 dkg paprika 50 dkg rajče 1 konzerva rajčatový protlak 30 dkg fazole 1 lžička hladká mouka 30-40 dkg uzené maso podle chuti sůl feferonka mletý černý pepř podle potřeby vývar
Postup Chilli podle Ani recept
Postup přípravy receptu
-
Uvařené uzené maso, které zbylo, necháme odležet. Do vývaru dáme přes noc nabobtnat barevné fazole.
Druhý den fazole uvaříme doměkka. Mezitím zelenou a červenou papriku nakrájíme na nudličky a tři velká rajčata na kousky. Když jsou fazole hotové, přidáme nakrájené papriky, rajčata, malou konzervu rajčatového protlaku, mletou papriku a asi dvě chilli papričky nebo feferonky.
Necháme důkladně povařit a potom přidáme trochu studené vody s rozmíchanou lžící hladké mouky. Následně dochutíme podle chuti pepřem, solí, prolisovaným česnekem apod. Do chilli vložíme na kostičky nakrájené uzené maso a necháme povařit.
Chilli podle Ani servírujme nejlépe s čerstvým chlebem.