Chilli utopenci se zelím recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0 l voda
30 g vegeta
6-8 ks špekáček
grilovací koření
2 ks větší cibule
chilli koření
1 sklenice sterilované zelí
0 l ocet (8%)

Postup přípravy receptu

  1. Špekáčky oloupeme a rozpůlíme napříč, můžeme je také nakrojit na povrchu jako při opékání. Cibuli oloupeme a rozkrájíme na půlkolečka.

  2. Na dno sklenice dáme nakrájenou cibuli na půlkolečka, na ni rozložíme špekáčky, které obalíme ve směsi z grilovacího koření, chilli a zasypeme sterilovaným zelím. Tak stále opakujeme jednotlivé vrstvy, až máme sklenici plnou. Končíme vrstvou zelí. Na vrchní vrstvu zelí nasypeme vegetu a zalijeme horkým octovým nálevem. Utěsníme víčkem a dáme do trouby na pekáček s vodou sterilovat 2 hodiny při 80 °C.

  3. Po vychladnutí můžeme chilli utopence se zelím konzumovat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!