Chléb se zelím a uzeným recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 hrnku olej
20 g sůl
1 lžička kmín
0.5 l voda
40 g droždí
1 kg hladká mouka
200 g uzené maso
150 g kysané zelí

Postup přípravy receptu

  1. Z droždí, trochy vlažnévody a špetky cukru necháme vzejít kvásek. Nejlépe v míse.

  2. Mouku smícháme se solí a prosejeme. Do kvásku přidáme mouku, vodu a olej. Vypracujeme těsto, které necháme asi hodinu vykynout.

  3. Mezitím si nakrájíme na kostičky uzené a zelí podle potřeby překrájíme na kratší nudličky.

  4. Do vykynutého těsta přidáme lžičku kmínu, zelí a uzené. Z těsta vytvarujeme bochánky, potřeme je osolenou vodou a pečeme v předehřáté troubě minimálně 45 minut.

  5. Jíme samotné nebo podle fantazie.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!