Chleba pečený se slaninou a rajčaty recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 lžička cukr 8 plátků slanina 1 lžička sůl 4 ks vejce 1 hrst bazalka 1 lžička chilli 1 lžíce olivový olej 225 g hladká mouka 2 lžičky suché droždí 250 g cherry rajčata 100 g strouhaný sýr (dle vašeho výběru)
Postup Chleba pečený se slaninou a rajčaty
Postup přípravy receptu
-
Troubu předehřejeme na 220°C. Droždí, cukr a 160 ml vlažné vody dáme do mísy a na teplém místě necháme ležet 5 - 10minut, aby se na povrchu utvořily bubliny a vzešel kvásek. V další míse smícháme mouku, sůl a olivový olej, pak se směsi přidáme kvásek a vypracujeme hladké těsto
Vyklopíme ho na pomoučněnou pracovní desku a uhněteme ho tak, aby bylo krásně hladké a pružné. Pak ho dáme do veliké mísy, přikryjeme ho utěrkou a na teplém místě ho necháme kynout. Nakonec těsto lehce rozválíme do čtverce (či jiného tvaru podle plechu), přeneseme ho na plech s vyššími okraji vyložený pečícím papírem, pak na těsto vyklepneme vejce, ozdobíme ho slaninou (plátky) a rajčaty a vše posypeme sýrem (já jsem nahoru dala plátky sýru), chilli a bazalkou
Chléb před pečením zastříkneme olivovým olejem a pečeme 12 - 15minut.