Chlebíček s tvarohem a piškoty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

200 g jahody
60 g cukr moučka
2 ks vanilkový cukr
250 ml smetana ke šlehání
400 g měkký tvaroh
60 g dětské piškoty
10 g sypká želatina
na ozdobu
šlehačka
jahody

Postup přípravy receptu

  1. Želatinu necháme nabobtnat v 80 ml studené vody. Ze smetany připravíme pevnou šlehačku. Tvaroh osladíme oběma druhy cukrů - moučkovým i vanilkovým. Želatinu pak zahřejeme téměř k bodu varu a vmícháme do tvarohu. Nakonec přidáme šlehačku.

  2. Dno formy na biskupský chlebíček o objemu asi 1 litr vyložíme piškoty a zakryjeme je asi polovinou tvarohové náplně. Podél středu formy vmačkáme do tvarohové směsi celé jahody. Přelijeme zbylou náplní a přidáme piškoty ve dvou vrstvách.

  3. Formu uložíme do ledničky a chlebíček necháme asi 2 hodiny tuhnout. Před servírováním ho na chvíli postavíme do nádoby s horkou vodou, potom ho snadno vyklopíme a nakrájíme.

  4. Chlebíček s tvarohem a piškoty podáváme ozdobený šlehačkou a překrojenými jahodami.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!