Zelný chlebíček recept
Apetit Recepty přílohySuroviny na recept
- 150 g slanina 80 ml olej 3 ks vejce 150 ml mléko 150 g hladká mouka 1 balení sušené droždí 150 g kysané zelí 200 g sýr gouda 2 lžičky bylinkové koření
Postup Zelný chlebíček
Postup přípravy receptu
-
Máslem vymažeme formu na chlebíček a dáme rozehřát troubu na 175 °C
V misce si metličkou rozšleháme vajíčka, přidáme i mléko, olej, mouku se sušeným droždím (pro jistotu přidáme pár zrnek cukru), nakrájený sýr, kysané zelí (lze vynechat), opečenou slaninu na kostky (lze vyměnit za uzené maso či šunku) a bylinkové koření
Vše dobře promícháme a dáme do vymazané a vysypané formy. Pečeme ve vyhřáté troubě na 175 °C, až je povrch dozlatova
Zelný chlebíček lze i různě upravovat, k sýru můžeme přidat například rajčata, olivy, zelené bylinky atd
Slaný zelný chlebíček podáváme nakrájený na plátky, hodí se na svačinu nebo jako příloha k salátu či polévce.