Chlebová zelňačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

3 lžíce olej
sůl
0 l voda
sójová omáčka
1 kostka zeleninový bujón
300 g sterilované zelí
3 lžíce chlebová strouhanka
1 lžíce mražená cibule

Postup přípravy receptu

  1. Do studené vody rozmícháme prosátou chlebovou strouhanku. Přidáme mraženou cibuli, kostku bujónu a osolíme. Chvíli vaříme, dokud se chlebová strouhanka nerozpustí.

  2. Pak přidáme scezené sterilované zelí, které ještě můžeme prolít vodou. Celkem zelňačku vaříme asi 30 minut. Pak přidáme olej. Chlebovou zelňačku ochutíme sójovou omáčkou, krátce povaříme a máme hotovo.

  3. Chlebová zelňačka je přes svou jednoduchost a skromnost překvapivě dobrá.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!