Chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1-2 ks cibule voda na podlití 1 kg vepřové maso podle chuti sůl kmín těstíčko sůl 6 ks brambory polohrubá mouka příloha 1 balíček kysané zelí
Postup Chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Vepřové maso nakrájíme na větší kostky, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a pečeme v předehřáté troubě na 180 °C asi 1,5 hodiny. Cibuli oloupeme, nasekáme a zvolna smažíme dozlatova. Kysané zelí dáme do hrnce a uvaříme doměkka.
Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme na jemném struhadle. Osolíme je a zahustíme polohrubou moukou. Lžící vykrajujeme noky, které vaříme zhruba 10 minut ve vroucí osolené vodě. Hustotu těsta vyzkoušíme tak, že nejdříve necháme uvařit 1 nok a pokud se nerozvaří, tak je hustota správná.
Chlupaté knedlíky vyndáváme sítem a dáme do mísy, kde je trochu sádla. Tím se nám chlupaté knedlíky neslepí. Přidáme k nim hotové zelí, cibulku a lehce promícháme.
Na talíře rozdělíme chlupaté knedlíky se zelím a doplníme vepřovým masem. Chlupaté knedlíky se zelím a vepřovým masem ihned podáváme.