Chlupaté řízky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
4 ks vepřový řízek
těstíčko
2 ks vejce
2 ks brambory
100 ml mléko
2 lžíce hladká mouka
na obalení
hladká mouka
podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Brambory oloupeme, nastrouháme a smícháme s vejci, moukou a mlékem.

  2. Řízky naklepeme, po stranách nařízneme, osolíme a obalíme v hladké mouce. Řízky obalujeme v bramborovém těstíčku a ihned je smažíme po obou stranách v rozehřátém oleji. Chlupaté řízky smažíme raději zvolna, aby se maso dobře propeklo, ale těstíčko nespálilo.

  3. Chlupaté řízky podáváme s přílohou podle chuti a zeleninou či salátem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!