Chodské kyselo recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

100 g cibule
1 l voda
30 g hladká mouka
5 dl kyselá smetana
4 ks vejce natvrdo
300 g vařené brambory ve slupce
podle chuti
sůl
ocet
bobkový list
300 g čerstvé houby
celý černý pepř
celé nové koření

Postup přípravy receptu

  1. Do vody dáme vařit oloupanou cibuli, nové koření, celé koření a kousek bobkového listu.

  2. Základ kysela osolíme a do povařeného koření zašleháme kyselou smetanu rozšlehanou s hladkou moukou. Povařené kyselo přecedíme. Přidáme na plátky nakrájené hříbky a necháme chvíli povařit. Nakonec dáme do polévky ve slupce uvařené, oloupané brambory a natvrdo uvařené vejce. Chodské kyselo dochutíme

  3. octem.

  4. Chodské kyselo podáváme s čerstvým pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!