Chop Suey recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 250 g pórek 250 g nudle 1 lžička zázvor 2 lžíce víno 1 lžička glutasol 250 g houby 2-3 lžíce olivový olej 3 lžíce sójová omáčka 20 g škrobová moučka 250 g bambusové výhonky 250 g pečené vepřové maso 250 g pečené kuřecí maso podle chuti sůl
Postup Chop Suey recept
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme a nakrájíme na nudličky. Pórek podusíme na troše oleje doměkka, stejně tak houby nakrájené na plátky. Podusíme též bambusové výhonky, které můžeme nahradit na nudličky nakrájeným a podušeným černým kořenem. Pečené vepřové a kuřecí maso nakrájíme na drobné kousky. Tenké nudle uvaříme podle návodu na obalu a scedíme.
Všechny suroviny promícháme se škrobovou moučkou, kořením, sladkým vínem, sojovou omáčkou a glutasolem. Na rozpáleném oleji vše osmahneme a krátce podusíme. Chop suey v případě potřeby dochutíme.
Chop Suey je výborným pokrmem s mixem chutí a při jeho přípravě můžeme využít zbytků.