Chřest po francouzsku recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
2 lžíce máslo
2 balíčky bílý chřest
omáčka
4-5 stroužků česnek
1 dl olivový olej
1 svazek čerstvá bazalka
100 g sýr s modrou plísní
podle chuti
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Chřest oloupeme, odřízneme tuhé konce a opláchneme. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme špetku cukru, kousek másla, vložíme chřest a uvaříme ho doměkka. Uvařený chřest slijeme.

  2. Připravíme si sýrovou zálivku. Sýr s modrou plísní nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku. Zálivku šleháme, dokud se vše nespojí.

  3. Ještě teplý chřest přendáme na talíře a přelijeme sýrovou zálivkou. Takto připravený chřest po francouzsku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!