Chřest po francouzsku recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 1 špetka cukr 2 lžíce máslo 2 balíčky bílý chřest omáčka 4-5 stroužků česnek 1 dl olivový olej 1 svazek čerstvá bazalka 100 g sýr s modrou plísní podle chuti sůl
Postup Chřest po francouzsku recept
Postup přípravy receptu
-
Chřest oloupeme, odřízneme tuhé konce a opláchneme. Ve velkém hrnci přivedeme vodu k varu, přidáme špetku cukru, kousek másla, vložíme chřest a uvaříme ho doměkka. Uvařený chřest slijeme.
Připravíme si sýrovou zálivku. Sýr s modrou plísní nastrouháme, přidáme prolisovaný česnek, olej a nasekanou bazalku. Zálivku šleháme, dokud se vše nespojí.
Ještě teplý chřest přendáme na talíře a přelijeme sýrovou zálivkou. Takto připravený chřest po francouzsku ihned podáváme.