Krůtí maso s nádivkou recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- sůl 2 ks vejce máslo strouhanka 150 ml mléko mletý pepř čerstvá petrželka 8 plátků toastový chléb 600 g krůtí prsa 300 g krůtí játra
Postup Krůtí maso s nádivkou
Postup přípravy receptu
-
Krůtí maso naklepeme, osolíme a opepříme
Připravíme si nádivku. Chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Poté chléb vymačkáme, přidáme rozklepnutá vejce, nakrájená játra, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Nádivku dobře promícháme
Část játrové směsi dáme na maso a opatrně zarolujeme. Maso zabalíme do alobalu potřeného máslem a vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct. Zbylou nádivku pečeme ve vymazané a vysypané formě a upečeme zvlášť. Měkké maso vyjmeme z alobalu, přelijeme výpekem, ve kterém necháme rozpustit máslo, vložíme do trouby a za občasného polévání dopečeme dozlatova
Krůtí maso s nádivkou nakrájíme na plátky a podáváme s brambory a zvlášť upečenou nádivkou jako hlavní chod
Foto: Shutterstock.com