Krůtí maso s nádivkou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

sůl
2 ks vejce
máslo
strouhanka
150 ml mléko
mletý pepř
čerstvá petrželka
8 plátků toastový chléb
600 g krůtí prsa
300 g krůtí játra

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí maso naklepeme, osolíme a opepříme

  2. Připravíme si nádivku. Chléb nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem a necháme nasáknout. Poté chléb vymačkáme, přidáme rozklepnutá vejce, nakrájená játra, nasekanou petrželku, sůl a pepř. Nádivku dobře promícháme

  3. Část játrové směsi dáme na maso a opatrně zarolujeme. Maso zabalíme do alobalu potřeného máslem a vložíme do pekáčku, podlijeme vodou a dáme péct. Zbylou nádivku pečeme ve vymazané a vysypané formě a upečeme zvlášť. Měkké maso vyjmeme z alobalu, přelijeme výpekem, ve kterém necháme rozpustit máslo, vložíme do trouby a za občasného polévání dopečeme dozlatova

  4. Krůtí maso s nádivkou nakrájíme na plátky a podáváme s brambory a zvlášť upečenou nádivkou jako hlavní chod

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!