Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 800 ml vývar 3 lžíce máslo 1 ks cibule 1/4 ks celer 2 ks mrkev 1 ks petržel 1 ks bobkový list 6 kuliček nové koření 3 lžíce hladká mouka 1 lžička kari koření 1 ks zelená kapie 100 ml smetana ke šlehání 3 ks naťová cibulka mletý černý pepř 10 kuliček celý černý pepř 1/2 lžičky sušený česnek 1 ks krůtí spodní stehno 400 g nudle tagliatelle
Postup Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi
Postup přípravy receptu
-
Krůtí spodní stehno omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (malý celer, malou mrkev, petržel), oloupanou velkou cibuli, stroužky česneku a zelenou kapii zbavenou jadérek. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vzniklou pěnu pomocí sítka odstraníme, vývar okořeníme celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem a zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme, krůtí stehno vykostíme a maso natrháme na kousky
Mezitím si uvaříme nudle podle návodu na obalu a připravíme si ochucenou jíšku. Na pánvičce rozpustíme máslo, na kterém necháme krátce zpěnit kari koření a sušený česnek. Jakmile se koření rozvoní, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout
Slitý vývar přivedeme k varu, zahustíme ochucenou jíškou a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne krémová omáčka, do které vložíme natrhané maso. Směs omáčky s masem podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Omáčku prohřejeme, ale již nevaříme
Uvařené nudle rozdělíme na porce a přelijeme omáčkou s masem. Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi zdobíme naťovou cibulkou nebo čerstvou petrželkou.