Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

3 stroužky česnek
sůl
800 ml vývar
3 lžíce máslo
1 ks cibule
1/4 ks celer
2 ks mrkev
1 ks petržel
1 ks bobkový list
6 kuliček nové koření
3 lžíce hladká mouka
1 lžička kari koření
1 ks zelená kapie
100 ml smetana ke šlehání
3 ks naťová cibulka
mletý černý pepř
10 kuliček celý černý pepř
1/2 lžičky sušený česnek
1 ks krůtí spodní stehno
400 g nudle tagliatelle

Postup přípravy receptu

  1. Krůtí spodní stehno omyjeme a vložíme do velkého hrnce. Přidáme očištěnou kořenovou zeleninu (malý celer, malou mrkev, petržel), oloupanou velkou cibuli, stroužky česneku a zelenou kapii zbavenou jadérek. Vše zalijeme studenou vodou, osolíme a přivedeme k varu. Vzniklou pěnu pomocí sítka odstraníme, vývar okořeníme celým pepřem, novým kořením a bobkovým listem a zvolna vaříme, dokud nebude maso zcela měkké. Potom vývar slijeme, krůtí stehno vykostíme a maso natrháme na kousky

  2. Mezitím si uvaříme nudle podle návodu na obalu a připravíme si ochucenou jíšku. Na pánvičce rozpustíme máslo, na kterém necháme krátce zpěnit kari koření a sušený česnek. Jakmile se koření rozvoní, přidáme mouku a za stálého míchání připravíme jíšku, kterou necháme vychladnout

  3. Slitý vývar přivedeme k varu, zahustíme ochucenou jíškou a zvolna vaříme asi 20 minut, dokud nevznikne krémová omáčka, do které vložíme natrhané maso. Směs omáčky s masem podle potřeby dochutíme solí a pepřem a zjemníme smetanou. Omáčku prohřejeme, ale již nevaříme

  4. Uvařené nudle rozdělíme na porce a přelijeme omáčkou s masem. Krůtí maso s kari omáčkou a nudlemi zdobíme naťovou cibulkou nebo čerstvou petrželkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!