Chřest s krabem recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 2 ks vejce 1 špetka šafrán 3 lžíce slunečnicový olej 1 lžička plnotučná hořčice 8 listů hlávkový salát 1 lžíce vinný ocet 1 špetka mletý černý pepř 1 konzerva krabí maso 600 g zelený chřest
Postup Chřest s krabem
Postup přípravy receptu
-
Vejce uvaříme natvrdo. Chřest očistíme, ukrojíme spodní části, ale neloupeme ho, protože u zeleného chřestu se jí všechno. Chřest vaříme asi 3 minuty ve vařící vodě, necháme ho okapat a uložíme na chladné místo
Prošleháme hořčici s octem, zakapeme olejem, osolíme, opepříme, přidáme šafrán a vzniklou omáčku vinaigrette nalijeme do salátové mísy
Kousky krabího masa necháme okapat. Listy hlávkového salátu rozložíme na talíře, rozdělíme na ně krabí maso a chřest a zalijeme omáčkou vinaigrette
Vejce ochladíme pod studenou vodou, oloupeme je a nakrájíme na čtvrtky. Na každý talíř dáme dvě čtvrtky a podáváme se zbytkem omáčky.