Čoko-koko bábovka recept

Apetit Recepty moučníky

Suroviny na recept

4 ks žloutek
200 ml mléko
4 ks bílek
1 balíček prášek do pečiva
100 g kokos
180 g cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
150 g hořká čokoláda
300 g polohrubá mouka
tuk na vymazání
sušená pomerančová kůra
170 g Hera
kokos na vysypání

Postup přípravy receptu

  1. Vejce oddělíme od bílků, které použijeme později. Nasekáme na větší kousky hořkou čokoládu. Můžeme použít i mléčnou

  2. V šlehací míse ušleháme žloutky s vanilkovým a krupicovým cukrem. Přidáme na kousky nakrájenou heru, vlažné mléko a sušenou pomerančovou kůru

  3. Mouku s práškem do pečiva smícháme a postupně vsypeme do šlehací mísy

  4. Oddělené bílky vyšleháme v tuhý sníh a lehce spolu s čokoládou vmícháme do těsta. Přisypeme ještě trochu kokosu

  5. Nalijeme do formy, kterou jsme vymazali rostlinným tukem nebo máslem a vysypali kokosem

  6. Čoko-koko bábovku pečeme v předem vyhřáté troubě asi 50 minut na 170 °C. Po upečení hned vyklopíme z formy.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!