Rýžový nákyp v remosce recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

1 špetka sůl
3 ks vejce
100 g máslo
1 l mléko
300 g rýže
200 g švestky

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a necháme okapat. Mezitím v hrnci rozpustíme máslo. Přidáme rýži a krátce orestujeme. Vlijeme mléko a přidáme špetku soli. Vaříme podle druhu rýže. Těsně před koncem vaření přidáme 3 lžíce cukru. Kaši z rýže necháme vychladnout

  2. Vejce rozklepneme a oddělíme žloutky od bílků. Utřeme žloutky se zbytkem cukru do pěny, pak přidáme měkké máslo a vše ještě elektrickým šlehačem šleháme asi 2 minuty. Z bílků utřeme tuhý sníh

  3. Do vychladlé kaše přidáme ušlehané žloutky s cukrem a máslem a pořádně promícháme vařečkou nebo stěrkou. Nakonec lehce vmícháme sníh z bílků

  4. Misku remosky vytřeme máslem a vysypeme strouhankou, na dno dáme část rýžové kaše, na ni naklademe vypeckované švestky a zakryjeme druhou půlkou kaše. Rýžový nákyp v remosce uhladíme a poklademe kousky másla. Rýžový nákyp pečeme v remosce asi 30 minut

  5. Rýžový nákyp v remosce ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!