Chřest tety Aničky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

8 plátků šunka
400 g listové těsto
8 ks sterilovaný chřest
na potření
1 ks vejce
podle potřeby
hladká mouka
strouhaný sýr
na ozdobu
petrželka kudrnka

Postup přípravy receptu

  1. Listové těsto vyválíme a nakrájíme na osm obdélníčků.

  2. Okapaný sterilovaný chřest zabalíme do plátků šunky, položíme na obdélníček z těsta, na kratších stranách přehneme přes šunku, potom přehneme těsto po delších stranách a po celé délce je prsty ozdobně zmáčkneme.

  3. Psaníčka přendáme na plech, potřeme rozšlehaným vajíčkem,posypeme strouhaným sýrem, vložíme do rozehřáté trouby a dozlatova upečeme.

  4. Chřest tety Aničky podáváme jako teplé pohoštění třeba k čaji nebo k vínu. Psaníčka ozdobíme snítkou petrželky kudrnky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!