Chřestový koktejl recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
-
2 listy hlávkový salát
480 g vařený chřest
zálivka
cukr
1-2 lžíce majonéza
1 lžíce kečup
kari koření
citronová šťáva
3 lžíce smetana ke šlehání
na ozdobu
1 ks pomeranč
Postup Chřestový koktejl recept
Postup přípravy receptu
-
Vařený chřest pokapeme citronem a necháme vychladnout. Hlávkový salát opereme a nakrájíme proužky.
Pomeranč oloupeme, zbavíme pecek a nakrájíme na proužky. Majonézu smícháme s citronovou šťávou, solí, cukrem a kari. Smetanu ke šlehání ušleháme a vmícháme do ní kečup. Obojí lehce vmícháme dohromady.
Na dno koktejlových sklenic dáme proužky hlávkového salátu, doplníme krájeným chřestem, přelijeme zálivkou a ozdobíme pomerančem.
Koktejl podáváme vychlazený.