Chřestový salát s vejci recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 špetka cukr
3 lžíce sůl
4 ks vejce
2 lžíce petrželka
100 g majonéza
1 lžička hořčice
500 g chřest
1 lžička citronová šťáva
2 lžíce bílý jogurt
1 špetka mletá pálivá paprika

Postup přípravy receptu

  1. Uvaříme vejce natvrdo. Uvařené vychladíme, oloupeme a nakrájíme na plátky. Petrželku nasekáme.

  2. Chřest oloupeme a nakrájíme na 2 cm dlouhé kousky, svaříme 3 litry vody se 3 lžícemi soli a špetkou cukru, přidáme chřest a povaříme ho asi 3 minuty. Poté chřest opláchneme pod studenou vodou.

  3. V misce si smícháme majonézu a jogurt, smícháme s hořčicí, paprikou a petrželkou. Dochutíme solí a čerstvě vymačkanou citronovou šťávou.

  4. Chřest smícháme s plátky vajec, dáme na talíř a zalijeme omáčkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!