Chudý bramborák recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžíce česnek
2 ks vejce
6 plátků chléb
2 lžíce podravka
4 dl vroucí voda
0 balíčků koření na bramborák

Postup přípravy receptu

  1. Starší chlebík nakrájíme na kostky, nemusí být malé. Uvaříme si vodu, do které přidáme podravku. Vývarem zalijeme chleba.

  2. Do hmoty přidáme vejce, koření na bramborák a prolisovaný česnek. Na česneku nešetříme. Můžeme přidat nakrájenou uzeninu, anglickou slaninu, ale nemusí být. Vše důkladně promícháme ve hmotu, aby se daly smažit malé bramboráčky.

  3. Z chlebového těsta smažíme na rozehřáté pánvi s olejem malé bramboráčky. Smažíme je dozlatova.

  4. Chudé bramboráky podáváme jako klasické bramboráky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!