Chutná makrelová pomazánka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1-2 ks vejce
1 ks cibule
1 lžíce hořčice
1-2 ks kyselá okurka
1-2 lžíce bílý jogurt
1 ks uzená makrela
podle chuti
sůl
citronová šťáva
mletý černý pepř
nálev z okurek

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nastrouháme kyselou okurku. Cibuli oloupeme a nastrouháme, nebo nakrájíme nadrobno. Vejce uvaříme natvrdo a prolisujeme. Makrelu dobře obereme a přidáme do mísy.

  2. K okurce, cibuli, vejci a makrele přidáme jogurt a hořčici. Hořčici můžeme použít dijonskou nebo plnotučnou. Makrelovou pomazánku řádně promícháme vidličkou a zakápneme citronem. Popřípadě můžeme přidat trochu nálevu z okurek. Nakonec pomazánku podle chuti opepříme a osolíme.

  3. Chutnou makrelovou pomazánku podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!