Cizrnový hummus s konopným semínkem recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
sůl
50 g cizrna
3 lžíce citronová šťáva
1 lžička římský kmín
100 g konopné semínko
2 lžíce tahini pasta

Postup přípravy receptu

  1. Den předem si namočíme cizrnu. Pro odlehčení můžeme použít konzervovanou cizrnu. Nabobtnalou cizrnu propláchneme a v čisté nové vodě uvaříme doměkka. Bude to trvat asi 40 minut. S rozvařením si nemusíte dělat hlavu, jelikož na závěr se bude celý pokrm stejně mixovat, tudíž platí pravidlo, že čím měkčí, tím lepší

  2. Uvařenou a okapanou cizrnu smícháme s tahini pastou, konopným semínkem, citronovou šťávou, prolisovaným česnekem, římským kmínem a trouchou soli. Směs rozmixujeme

  3. Cizrnový hummus s konopným semínkem servírujeme s pita chlebem či plátkem žitného chleba.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!