Cizrnový salát se zeleninou recept
Apetit Recepty salátySuroviny na recept
- 4 ks rajčata 1 ks červená paprika 1 ks zelená paprika 1 ks mladá salátová okurka 200 g zelí (může být a nemusí) 265 g sterilovaná cizrna Bonduelle (1 konzerva 425 ml) 200 g balkánský sýr zelené natě (petrželka nebo bazalka, pažitka) zálivka: olej, balzamikový ocet, sůl, cukr, vinný ocet
Postup Cizrnový salát se zeleninou
Postup přípravy receptu
-
Zeleninu očistíme, opláchneme vodou. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Zelí nastrouháme. Vše promícháme s odkapanou cizrnou a zalijeme vytvořenou zálivkou. Salát necháme krátce vychladit a před podáváním posypeme balkánským sýrem a jemně nakrájenými zelenými natěmi
připravil p. Albert Hauptmann