Cizrnový hummus recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- česnek sůl 300 g cizrna olivový olej citronová šťáva mletá sladká paprika mletý černý pepř pita chléb tahini pasta
Postup Cizrnový hummus
Postup přípravy receptu
-
Cizrnu necháme přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji uvaříme v té samé vodě doměkka, trvá to asi 40 minut
Cizrnu přecedíme a rozmixujeme spolu s pár stroužky česneku, solí a pepřem. Vznikne hrubá pasta, do které v této chvíli přidáme pastu jménem tahini, citronovou šťávu a podle potřeby trochu cizrnového vývaru. Pasta musí být krásně hladká
Hummus naservírujeme na talíř, vytvoříme žlábek, do kterého nalijeme olivový olej a pastu ozdobíme mletou sladkou paprikou. Hummus podáváme s pita chlebem
Zdroj: iPrima.cz - Teď vaří šéf!