Chutná rybízová bublanina recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 0.3 hrnku olej 3 ks vejce 1 hrnek mléko 1 balíček prášek do pečiva 1 hrnek cukr krupice 1 balíček vanilkový cukr 2 hrnky polohrubá mouka podle chuti cukr moučka rybíz podle potřeby tuk na vymazání hrubá mouka na vysypáníí
Postup Chutná rybízová bublanina recept
Postup přípravy receptu
-
Mouku smícháme se žloutky, mlékem, kypřícím práškem, cukrem a olejem dohromady. Vše hezky promícháme ručním mixérem. Metličky z mixéru si očistíme a ušleháme bílky. Ušlehané tuhé bílky přidáme k těstu a ručně zamícháme.
Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nalijeme těsto a posypeme rybízem, který jsme si lehce promnuli v moučkovém cukru. Ovoce může být i jiné, co zahrádka dala.
Rybízovou bublaninu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut na 150 °C - 180 °C.
Chutnou rybízovou bublaninu po vyjmutí z trouby necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.