Chutná rybízová bublanina recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

0.3 hrnku olej
3 ks vejce
1 hrnek mléko
1 balíček prášek do pečiva
1 hrnek cukr krupice
1 balíček vanilkový cukr
2 hrnky polohrubá mouka
podle chuti
cukr moučka
rybíz
podle potřeby
tuk na vymazání
hrubá mouka na vysypáníí

Postup přípravy receptu

  1. Mouku smícháme se žloutky, mlékem, kypřícím práškem, cukrem a olejem dohromady. Vše hezky promícháme ručním mixérem. Metličky z mixéru si očistíme a ušleháme bílky. Ušlehané tuhé bílky přidáme k těstu a ručně zamícháme.

  2. Na vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech nalijeme těsto a posypeme rybízem, který jsme si lehce promnuli v moučkovém cukru. Ovoce může být i jiné, co zahrádka dala.

  3. Rybízovou bublaninu dáme do předem vyhřáté trouby a pečeme 25 - 30 minut na 150 °C - 180 °C.

  4. Chutnou rybízovou bublaninu po vyjmutí z trouby necháme trochu vychladnout, nakrájíme a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!