Chutné hovězí maso na cibuli recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

1 stroužek česnek
1 lžíce ocet
300 g cibule
80 g sádlo
30 g hladká mouka
600 g hovězí maso
podle chuti
sůl
majoránka
mletý černý pepř
podle potřeby
hovězí vývar

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso nakrájíme na plátky. Cibuli a česnek oloupeme, cibuli nakrájíme nadrobno a česnek prolisujeme.

  2. Na rozpáleném sádle osmahneme cibuli do světle žlutého zabarvení, přidáme plátky hovězího masa, prolisovaný česnek, ocet, osolíme, okořeníme a za občasného podlévání vývarem dusíme do poloměkka.

  3. Potom necháme šťávu zčásti vysmahnout, zbylou šťávu zaprášíme moukou a osmahneme. Hovězí na cibuli podlijeme vývarem a dusíme do změknutí masa.

  4. Chutné hovězí maso na cibuli podáváme s dušenou rýží, brambory nebo těstovinami. Výborné je i s tarhoňou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!