Chutné hovězí maso se zeleninou recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

4 stroužky česnek
1 lžička sůl
1 lžíce máslo
1 ks cibule
1 ks celer
1 ks pórek
2 ks mrkev
2 ks petržel
1 lžíce křen
3 kuličky nové koření
5 kuliček celý pepř
1 kg hovězí maso
1 lžička mletý černý pepř
příloha
1 kg brambory
na ozdobu
1 miska pažitka

Postup přípravy receptu

  1. Hovězí maso zadní (může být i krk) omyjeme a osolíme a opepříme. Kdo koření nemůže, ochutí si jen vodu, ve které se maso bude vařit. Postavíme si hrnec se studenou vodou, přidáme celý pepř, sůl, nové koření, bobkový list, česnek, celou mrkev a petržel a vložíme maso do hrnce.

  2. Cibuli i se slupkou rozkrojíme na dvě půlky a řezem opečeme na suché pánvi do tmava. Opečenou cibuli přidáme k masu a vývar poté bude mít krásnou zlatou barvu. Hovězí maso vaříme do úplného změknutí. Maso by se mělo rozpadat, vše záleží na stáří a kvalitě masa.

  3. Mezitím si připravíme zeleninu. Mrkev, petržel, celer a pórek očistíme a nakrájíme na jemné nudličky. Můžeme také nastrouhat na hrubém struhadle. Nakrájenou zeleninu lehce osmahneme na lžíci másla (dietáři dusí jen na vodě) a zalijeme trochou vývaru z masa. Dusíme jen pár minut, zelenina se jinak rozvaří.

  4. Uvařené maso opatrně ostrým nožem nakrájíme na plátky, přendáme na teplý talíř. Na maso navrstvíme hotovou zeleninu a zalijeme lehce vývarem z masa. Hotový pokrm dozdobíme čerstvě nastrouhaným křenem.

  5. Chutné hovězí maso se zeleninou podáváme s vařenými brambory ozdobenými nasekanou pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!