Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí recept

Apetit Recepty dezerty

Suroviny na recept

sůl
10 ks vejce
máslo
skořice
500 g mléko
rozinky
5 ks jablka
cukr krupice
cukr moučka
300 g hladká mouka
zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

  1. Z hladké mouky, soli, mléka, cukru krupice a žloutků umícháme těstíčko. Na pánvi opečeme na másle na plátky pokrájená jablka bez slupky a jádřince, přilijeme těsto, necháme zespoda zezlátnout. Otočíme a necháme zezlátnout i z druhé strany

  2. Natrháme trhanec a zasypeme krupicovým cukrem, necháme ho zkaramelizovat. Při výdeji přelijeme zakysanou smetanou se skořicí a rozinkami. Posypeme cukrem moučka

  3. Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí podáváme jako výborný dezert ke kávě nebo čaji.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!