Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí recept
Apetit Recepty dezertySuroviny na recept
- sůl 10 ks vejce máslo skořice 500 g mléko rozinky 5 ks jablka cukr krupice cukr moučka 300 g hladká mouka zakysaná smetana
Postup Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí
Postup přípravy receptu
-
Z hladké mouky, soli, mléka, cukru krupice a žloutků umícháme těstíčko. Na pánvi opečeme na másle na plátky pokrájená jablka bez slupky a jádřince, přilijeme těsto, necháme zespoda zezlátnout. Otočíme a necháme zezlátnout i z druhé strany
Natrháme trhanec a zasypeme krupicovým cukrem, necháme ho zkaramelizovat. Při výdeji přelijeme zakysanou smetanou se skořicí a rozinkami. Posypeme cukrem moučka
Trhanec s jablky a zakysanou smetanou se skořicí podáváme jako výborný dezert ke kávě nebo čaji.