Chutney s lilkem recept

Apetit Recepty přílohy

Suroviny na recept

olej
sůl
1 hrst rozinky
5 lžic voda
1 lžíce rajčatový protlak
1 ks lilek
1 ks velká cibule
1 lžíce kari koření
2 lžíce vinný ocet
mletý koriandr
1 hrst piniové oříšky
2 lžíce hnědý cukr
1/2 ks řapíkatý celer
čerstvě mletý zelený pepř
4 plátky loupaný čerstvý zázvor

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli, řapíkatý celer a lilek očistíme a nakrájíme na malé kostičky. Zázvor oloupeme a jemně usekáme. Oříšky nasucho opražíme na pánvi. Rozinky podle potřeby pokrájíme

  2. Na oleji zvolna orestujeme cibuli, celer a zázvor. Po 3 - 4 minutách vmícháme nakrájený lilek a opékáme dalších 5 minut. Potom směs ochutíme cukrem, octem a kari kořením. Vmícháme rajčatový protlak, rozinky, piniové oříšky podlijeme vodou a za stálého míchání povaříme asi 2 minuty. Nakonec směs okořeníme, koriandrem, solí a pepřem

  3. Lilkové chutney je výbornou přílohou ke steakům nebo grilované zelenině. Chutney podáváme teplé s rýží nebo pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!