Chutný biskupský chlebíček recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
6 ks vejce
100 g rozinky
100 g ořechy
200 g cukr krystal
1 balíček vanilkový cukr
200 g polohrubá mouka
100 g kandované ovoce
1 balíček kypřící prášek do pečiva

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. K mouce přimícháme kypřící prášek, ořechy, rozinky a kandované ovoce. Vše pomocí vařečky dobře promícháme se žloutkovou hmotou. Na závěr zlehka vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků.

  2. Připravené těsto vylijeme do předem vymazané a pomoučněné formy na srnčí hřbet. Množství těsta vyjde na dvě formy.

  3. Pečeme 30 - 45 minut v troubě vyhřáté na 180 - 200 °C.

  4. Chutný biskupský chlebíček po vychladnutí vyklopíme z formy, dobře pocukrujeme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!