Chutný biskupský chlebíček recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- těsto 6 ks vejce 100 g rozinky 100 g ořechy 200 g cukr krystal 1 balíček vanilkový cukr 200 g polohrubá mouka 100 g kandované ovoce 1 balíček kypřící prášek do pečiva
Postup Chutný biskupský chlebíček recept
Postup přípravy receptu
-
Oddělíme žloutky od bílků a z bílků vyšleháme sníh. Žloutky utřeme s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. K mouce přimícháme kypřící prášek, ořechy, rozinky a kandované ovoce. Vše pomocí vařečky dobře promícháme se žloutkovou hmotou. Na závěr zlehka vmícháme sníh, který jsme vyšlehali z bílků.
Připravené těsto vylijeme do předem vymazané a pomoučněné formy na srnčí hřbet. Množství těsta vyjde na dvě formy.
Pečeme 30 - 45 minut v troubě vyhřáté na 180 - 200 °C.
Chutný biskupský chlebíček po vychladnutí vyklopíme z formy, dobře pocukrujeme a podáváme.