Chutný bramborový chléb recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

těsto
1 lžíce sůl
125 g brambory
250 ml voda
500 g hladká mouka
0 lžiček mletý římský kmín
1 balíček sušené droždí
na potření
tuk

Postup přípravy receptu

  1. Vařené a oloupané brambory rozmačkáme. Kvasnice rozmícháme ve vlažné vodě. Prosetou mouku promícháme s rozpuštěnými kvasnicemi, rozmačkanými brambory, solí a mletý římským kmínem. Těsto necháme 30 minut přikryté utěrkou stát na teplém místě.

  2. Ze surovin uhněteme hladký bochník a párkrát jím bouchneme o pomoučněný vál. Bochník vložíme do kulaté naolejované formy a necháme ještě jednou na teplém místě 10 minut. Bochník potřeme vlažnou vodou.

  3. Bochník vložíme do trouby předehřáté na 175 °C a pečeme asi 40 - 50 minut. V polovině pečení můžeme vložit šálek s vodou. Po upečení chléb ihned přikryjeme vlhkou utěrkou a chléb necháme vychladnout.

  4. Chutný bramborový chléb po vychladnutí nakrájíme a obložíme oblíbeným salámem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!