Cibulačka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
4 lžíce máslo
400 g cibule
150 g ementál
250 ml bílé víno
800 ml masový vývar
mletý bílý pepř
mletý kmín
4 plátky bílý chléb

Postup přípravy receptu

  1. Oloupeme cibuli a nakrájíme ji na kolečka. Česnek prolisujeme, nebo nakrájíme na plátky. Cibuli s česnekem orestujeme v hrnci na rozpáleném másle dozlatova. Přilijeme masový vývar a víno. Osolíme, opepříme, přidáme mletý kmín a vaříme dalších 10 minut.

  2. Krajíce chleba zbavíme kůrky a nožem vytvarujeme ovály o velikosti misek, do kterých se polévku chystáme podávat. Chléb opečeme z obou stran.

  3. Hotovou cibulačku rozléváme do šálků, přeložíme chlebem a zasypeme sýrem. Polévka ještě není hotová. Takto připravené šálky vložíme do horkovzdušné nebo mikrovlnné trouby a několik minut zapékáme.

  4. Cibulačku ihned podáváme a dáváme pozor, protože šálky budou horké.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!