Výborná cibulačka s vínem recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 750 ml vývar 50 g máslo 500 g cibule kmín 100 g čedar 1 ks bageta 2 ks bobkový list 2 dl bílé víno 1 lžíce hladká mouka mletý černý pepř
Postup Výborná cibulačka s vínem
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenká kolečka
Máslo rozpustíme ve velkém hrnci a cibuli osmažíme na mírném plameni, až má hnědou barvu. Smažíme pomalu a dlouho, cibule je hotová asi za 20 minut
Osmaženou cibuli posypeme hladkou moukou a promícháme. Přilijeme bílé víno a za stálého míchání vaříme asi 2 - 3 minuty. Vše zalijeme vývarem
Polévku cibulačku ochutíme solí, pepřem, kmínem a bobkovými listy. Polévku vaříme pozvolna asi 30 minut
Bagetu nakrájíme na kolečka a opražíme na pánvi dozlatova. Čedar nastrouháme na jemno
Cibulačku s vínem rozlijeme do hlubokých talířů, poklademe 2 - 3 plátky bagetky, posypeme sýrem a horkou podáváme.