Cibulačka s bylinkovými nočky recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
1 l vývar
3 lžíce máslo
4 ks cibule
150 ml bílé víno
těsto
2 stroužky česnek
1 ks vejce
3 lžíce máslo
petrželka
1 ks houska
kari
listy jahodníku
1 list list bobkový
mletý černý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme na kolečka. Bylinky opereme a nasekáme najemno. Česnek oloupeme a utřeme.

  2. V hrnci si rozehřejeme máslo a cibuli pomalu smažíme dozlatova. Zalijeme ji vývarem a vínem, přidáme koření a přivedeme k varu.

  3. Zatím si připravíme nočky. Housku rozkrájíme a přelijeme trochou horké polévky, přidáme máslo a utřeme na kaši s vejcem. Přidáme drobně nasekané bylinky, utřený česnek, kari, sůl a důkladně promícháme. Vlhkou rukou vytvarujeme malé nočky a zavaříme je do polévky.

  4. Hotovou polévku ihned podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!