Cibulačka se sýrovými toasty recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- sůl 50 g máslo 1 kg cibule 1 snítka tymián pepř mletý 2 lžíce olivový olej 200 g parmezán 1 l hovězí vývar 4 lžíce dezertní víno 8 plátků bílé pečivo
Postup Cibulačka se sýrovými toasty recept
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s tymiánem doměkka. Měkou cibuli dusíme dál pod pokličkou na vyšší teplotu. Cibulku podlijeme dezertním vínem a necháme ho vyvařit.
Do hrnce se základem cibulačky přilijeme vývar a dál vaříme 20 minut. Cibulačku dochutíme čerstvě mletým pepřem a osolíme.
Plátky bílého pečiva opečeme na suché pánvi nebo nad toastovačem, zakapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmazánem. Do hlubšího talíře položíme první sýrový toast, přelijeme porcí polévky a dozdobíme druhým kouskem pečiva.
Abychom dosáhli efektu rozteklého sýru, můžeme misky s cibulačkou vložit do trouby předehřáté na 200 °C a zapéct.