Cibulačka se sýrovými toasty recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

sůl
50 g máslo
1 kg cibule
1 snítka tymián
pepř mletý
2 lžíce olivový olej
200 g parmezán
1 l hovězí vývar
4 lžíce dezertní víno
8 plátků bílé pečivo

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. V hrnci rozpustíme máslo a cibuli na něm orestujeme společně s tymiánem doměkka. Měkou cibuli dusíme dál pod pokličkou na vyšší teplotu. Cibulku podlijeme dezertním vínem a necháme ho vyvařit.

  2. Do hrnce se základem cibulačky přilijeme vývar a dál vaříme 20 minut. Cibulačku dochutíme čerstvě mletým pepřem a osolíme.

  3. Plátky bílého pečiva opečeme na suché pánvi nebo nad toastovačem, zakapeme olivovým olejem a posypeme strouhaným parmazánem. Do hlubšího talíře položíme první sýrový toast, přelijeme porcí polévky a dozdobíme druhým kouskem pečiva.

  4. Abychom dosáhli efektu rozteklého sýru, můžeme misky s cibulačkou vložit do trouby předehřáté na 200 °C a zapéct.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!