Cibulová bageta recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 10 g cukr 2 lžíce olej 1 ks cibule 2 dl voda 30 g droždí 30 dkg hladká mouka 30 dkg polohrubá mouka 1 lžička drcený kmín podle chuti sůl ocet na potření voda
Postup Cibulová bageta recept
Postup přípravy receptu
-
Z teplé vody, droždí a cukru připravíme kvásek. Cibuli oloupeme, nakrájíme na drobné kostičky a osmažíme na oleji dozlatova.
Do hladké a polohrubé mouky postupně zamícháme sůl, drcený kmín, kvásek, ocet a osmaženou cibuli. Těsto vymícháme a necháme na teplém místě vykynout.
Po vykynutí těsto rozdělíme na tři díly a utvoříme 3 bagety, které přemístíme na plech a necháme dalších 10 minut kynout. Před pečením bagety na povrchu nařežeme a potřeme vodou.
Cibulové bagety pečeme na 180 °C, až jsou krásně zlatavé.
Cibulové bagety jsou skvělou přílohou k salátům, ale chutnají i samostatně jen tak s máslem či oblíbenou pomazánkou.