Tvarohovo-cibulová pomazánka recept
Apetit Recepty pomazánkySuroviny na recept
- 3 stroužky česnek sůl 2 lžíce med 100 ml červené víno 50 ml vinný ocet 250 g měkký tvaroh 150 g hnědý cukr mleté nové koření 1 lžíce hořčičné semínko 3 ks červená cibule 150 g krémovitá zakysaná smetana
Postup Tvarohovo-cibulová pomazánka
Postup přípravy receptu
-
Nejdříve si připravíme cibulové čatní. Červenou cibuli oloupeme, nakrájíme na kolečka a vložíme do kastrolu. Přidáme oloupaný a na plátky nakrájený česnek, cukr, med, nové koření a hořčičné semínko. Vše zalijeme vínem a octem, přidáme asi půl lžičky soli a zvolna za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme bez zakrytí tak dlouho, dokud se tekutina zcela neodpaří. Křehkou cibuli necháme vychladnout
Tvaroh prošleháme se zakysanou smetanou, vmícháme křehkou, ochucenou a vychlazenou cibuli. Směs osolíme, opepříme a necháme rozležet v chladu alespoň 20 minut
Tvarohovo-cibulovou pomazánku mažeme na plátky pečiva a podáváme s vejci vařenými natvrdo. Zdobíme usekanou pažitkou.