Hamburská vepřová pečeně recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

cukr
sůl
ocet
15 dkg šunka
2 dl mléko
250 ml smetana
15 dkg celer
1 lžíce hořčice
10 dkg sádlo
30 dkg mrkev
15 dkg petržel
10 dkg špek
3 ks bobkový list
5 kuliček nové koření
20 dkg hladká mouka
1 kg vepřová plec
10 dkg sterilovaná okurka

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme. Špek nakrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme na nudličky. Sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky

  2. Vepřové plecko osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách. Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví, celerem a petrželí. Podlijeme a vložíme opečené maso. Přidáme 3 bobkové listy a 5 kuliček nového koření, dusíme doměkka a průběžně podlijeme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkové listy a kuličky nového koření

  3. Základ rozmixujeme, necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce, do kterého jsme přidali lžíci hořčice. Necháme mírně provařit a přidáme kelímek smetany. Zvlášť na pánvi si osmažíme špek, přidáme nakrájenou šunku a kyselou okurku. Lehce orestujeme a vložíme do provařené omáčky. Ochutíme cukrem, solí a octem

  4. Hamburskou vepřovou pečeni podáváme s houskovým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!