Hamburská vepřová pečeně recept
Apetit Recepty hlavní chodySuroviny na recept
- cukr sůl ocet 15 dkg šunka 2 dl mléko 250 ml smetana 15 dkg celer 1 lžíce hořčice 10 dkg sádlo 30 dkg mrkev 15 dkg petržel 10 dkg špek 3 ks bobkový list 5 kuliček nové koření 20 dkg hladká mouka 1 kg vepřová plec 10 dkg sterilovaná okurka
Postup Hamburská vepřová pečeně
Postup přípravy receptu
-
Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Mrkev, celer a petržel oloupeme a nastrouháme. Špek nakrájíme na kostičky. Šunku nakrájíme na nudličky. Sterilovanou okurku nakrájíme na kostičky
Vepřové plecko osolíme, opepříme a na rozpáleném oleji osmahneme po obou stranách. Na zbylém tuku osmahneme nakrájenou cibuli s nastrouhanou mrkví, celerem a petrželí. Podlijeme a vložíme opečené maso. Přidáme 3 bobkové listy a 5 kuliček nového koření, dusíme doměkka a průběžně podlijeme. Měkké maso vyjmeme, odstraníme bobkové listy a kuličky nového koření
Základ rozmixujeme, necháme zavařit, zahustíme hladkou moukou rozmíchanou v mléce, do kterého jsme přidali lžíci hořčice. Necháme mírně provařit a přidáme kelímek smetany. Zvlášť na pánvi si osmažíme špek, přidáme nakrájenou šunku a kyselou okurku. Lehce orestujeme a vložíme do provařené omáčky. Ochutíme cukrem, solí a octem
Hamburskou vepřovou pečeni podáváme s houskovým knedlíkem.