Cibulové zámotky se slaninou recept
Apetit Recepty chuťovkySuroviny na recept
- 1 špetka sůl 1 ks vejce 25 g droždí 1 špetka cukr moučka 1 lžíce olivový olej 100 ml slunečnicový olej 300 g hladká mouka 150 g anglická slanina 150 ml vlažná voda 1 ks červená cibule hrubozrnná sůl
Postup Cibulové zámotky se slaninou
Postup přípravy receptu
-
Mouku prosejeme a osolíme. Ve vlažné vodě se špetkou cukru rozpustíme kvasnice, vše přilijeme k mouce a vypracujeme hladké těsto, které necháme asi 15 minut kynout
Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na lžíci olivového oleje. Pak ji odstavíme stranou, zalijeme slunečnicovým olejem a postupně vmícháváme do vzešlého těsta. Těsto opět řádně propracujeme a na pomoučněném vále rozválíme na placku vysokou asi 1/2 cm, kterou poklademe plátky slaniny. Takto připravené těsto rozkrájíme na pruhy asi 15 x 4 cm a každý z nich svineme do zámotku
Zámotky přendáme na plech vyložený pečícím papírem, potřeme rozšlehaným vejcem, posypeme solí a necháme opět asi 15 minut vyběhnout. Pečeme v předehřáté troubě při 170 °C dozlatova
Cibulové zámotky se slaninou necháme vychladnout a podáváme. Cibulové zámotky také výborně chutnají sypané kmínem nebo sezamovým semínkem.