Čína z kuřecích jater recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- omáčka 8 stroužků česnek sůl 1 ks pórek vegeta 4 lžíce sójová omáčka 4 ks jarní cibulka mletý zázvor 500 g drůbeží játra podle potřeby olej 1 lžíce solamyl 2 lžíce voda
Postup Čína z kuřecích jater recept
Postup přípravy receptu
-
Kuřecí játra si nakrájíme na slabé plátky nebo kostičky. Zalijeme je asi dvěma lžícemi vody a jednou lžící solamylu. Pořádně promícháme. Nakrájíme si jeden pórek na tenké proužky nebo na kolečka, jak chceme. Jarní cibulku nebo klasickou cibuli na tenké plátky a česnek též na plátky.
Na hluboké pánvi rozpálíme olej, přidáme játra, která na prudkém ohni a za častého míchání orestujeme. Když se játra oddělí od sebe, přidáme pórek, cibuli a podlijeme trochou vody. Ochutíme vegetou, sójovou omáčkou a špetkou mletého zázvoru. Můžeme přidat i špetku cukru nebo ústřicovou omáčku, když bychom to chtěli trochu orientálně.
Ke konci vaření přidáme na plátky nakrájený česnek, který už jen krátce podusíme, aby zůstal napůl syrový.
Čínu z kuřecích jater podáváme s rýží, rýžovými nudlemi. Ale báječně chutná i s vařenými brambory, hranolky či americkými brambory.