Číňanovy placičky recept

Apetit Recepty chuťovky

Suroviny na recept

1 - 2 stroužky česnek
olej
sůl
1 ks vejce
máslo
1 ks cibule
1/2 svazečku pažitka
250 g rýže
parmazán
mletý pepř
hladká mouka
500 ml zeleninový vývar

Postup přípravy receptu

  1. Rýži několikrát propláchneme vodou, zalijeme zeleninovým vývarem, uvaříme doměkka a necháme vychladnout

  2. Cibuli a česnek oloupeme a najemno nasekáme. Na másle je osmažíme a vmícháme do rýže. Řeřichu nebo pažitku nasekáme najemno. I s vejcem a parmazánem ji vmícháme do rýže. Směs osolíme, opepříme a důkladně promícháme

  3. Z rýže tvarujeme mokrýma rukama tenké placičky, které obalujeme v mouce. Číňanovy placičky smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Hotové placičky odkládáme na papírový ubrousek, aby nasákl tuk

  4. Číňanovy placičky podáváme s čerstvými rajčaty a cibulí nebo zeleninovým salátem. Jsou skvělou chuťovkou, přílohou i lehkým hlavním chodem

  5. Foto: Shutterstock.com


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!