Čínská kukuřičná poléka recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžičky vývar 4 šálky voda 1 hrst mangold 4 šálky kukuřice 0.3 šálku jarní cibulka 0.5 lžičky sezamový olej 1 lžička tmavá sójová omáčka 0.3 lžičky čínská směs pěti koření 1 lžička světlá sójová omáčka 1 lžíce světlicový olej 2 lžičky přírodní zeleninová kořenná směs 0.5 lžičky mirin 0.2 lžičky mletý zázevor podle potřeby 2 lžíce voda 1 lžička kukuřičný škrob
Postup Čínská kukuřičná poléka recept
Postup přípravy receptu
-
Zapékací mísu na chvíli vyhřejeme při vysoké teplotě. Přidáme světlicový olej se zelenou cibulkou, potom koření, zeleninový vývar a vodu. Přiklopíme a přivedeme v troubě k varu.
Potom přidáme kukuřici, sezamový olej, sójové omáčky a mirin. Nakonec přidáme čínskou směs koření a mletý zázvor. Jakmile základ polévky vře, přidáme do mísy i mangold a vaříme při mírné teplotě doměkka. Pokud chceme polévku zahustit, přimícháme kukuřičný škrob s vodou jako jíšku. Kukuřičnou polévku necháme zhoustnout.
Čínskou kukuřičnou polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo bez. Kukuřičnou polévku můžeme připravit i normálně na sporáku.