Čínská kukuřičná poléka recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

2 lžičky vývar
4 šálky voda
1 hrst mangold
4 šálky kukuřice
0.3 šálku jarní cibulka
0.5 lžičky sezamový olej
1 lžička tmavá sójová omáčka
0.3 lžičky čínská směs pěti koření
1 lžička světlá sójová omáčka
1 lžíce světlicový olej
2 lžičky přírodní zeleninová kořenná směs
0.5 lžičky mirin
0.2 lžičky mletý zázevor
podle potřeby
2 lžíce voda
1 lžička kukuřičný škrob

Postup přípravy receptu

  1. Zapékací mísu na chvíli vyhřejeme při vysoké teplotě. Přidáme světlicový olej se zelenou cibulkou, potom koření, zeleninový vývar a vodu. Přiklopíme a přivedeme v troubě k varu.

  2. Potom přidáme kukuřici, sezamový olej, sójové omáčky a mirin. Nakonec přidáme čínskou směs koření a mletý zázvor. Jakmile základ polévky vře, přidáme do mísy i mangold a vaříme při mírné teplotě doměkka. Pokud chceme polévku zahustit, přimícháme kukuřičný škrob s vodou jako jíšku. Kukuřičnou polévku necháme zhoustnout.

  3. Čínskou kukuřičnou polévku podáváme s čerstvým pečivem nebo bez. Kukuřičnou polévku můžeme připravit i normálně na sporáku.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!