Čínská polévka s houbami recept
Apetit Recepty polévkySuroviny na recept
- sůl 1 lžíce ocet 2 lžíce solamyl 1 špetka glutasol 2 lžíce bílé víno 2 l masový vývar 2 lžíce sójová omáčka 1/4 hlávky bílé zelí 1 špetka chilli koření 1 hrst sušené houby 300 g vepřové maso zelená cibulová nať
Postup Čínská polévka s houbami
Postup přípravy receptu
-
Houby na chvíli namočíme do vody, zelí nakrájíme na nudličky. Opláchnuté maso nakrájíme také na slabé nudličky
Rozpálíme si hrnec s olejem a maso osmahneme je dočervena. Maso posypeme chilli kořením a zalijeme vývarem. Může to být i vývar z jedné kostky masového bujonu. Přidáme máčené houby, zelí a povaříme 20 minut
Přilijeme sójovou omáčku, víno, špetku glutasolu, ocet a cukr. V trošce studené vody rozmícháme solamyl a nalijeme ho do polévky. Za stálého míchání ještě krátce povaříme, polévka zhoustne
Těsně před koncem vaření nasypeme do čínské polévky s houbami drobně nakrájenou zelenou cibulovou nať
Pokud se vám bude zdát čínská polévka s houbami málo ostrá, stačí přidat více chilli koření a sójové omáčky.