Čínská polévka s houbami recept

Apetit Recepty polévky

Suroviny na recept

sůl
1 lžíce ocet
2 lžíce solamyl
1 špetka glutasol
2 lžíce bílé víno
2 l masový vývar
2 lžíce sójová omáčka
1/4 hlávky bílé zelí
1 špetka chilli koření
1 hrst sušené houby
300 g vepřové maso
zelená cibulová nať

Postup přípravy receptu

  1. Houby na chvíli namočíme do vody, zelí nakrájíme na nudličky. Opláchnuté maso nakrájíme také na slabé nudličky

  2. Rozpálíme si hrnec s olejem a maso osmahneme je dočervena. Maso posypeme chilli kořením a zalijeme vývarem. Může to být i vývar z jedné kostky masového bujonu. Přidáme máčené houby, zelí a povaříme 20 minut

  3. Přilijeme sójovou omáčku, víno, špetku glutasolu, ocet a cukr. V trošce studené vody rozmícháme solamyl a nalijeme ho do polévky. Za stálého míchání ještě krátce povaříme, polévka zhoustne

  4. Těsně před koncem vaření nasypeme do čínské polévky s houbami drobně nakrájenou zelenou cibulovou nať

  5. Pokud se vám bude zdát čínská polévka s houbami málo ostrá, stačí přidat více chilli koření a sójové omáčky.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!