Čínské kuřecí maso s citronem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

650 g kuřecí maso
omáčka
1 lžíce solamyl
2 lžíce víno
0 lžiček cukr moučka
3 lžíce citronová šťáva
6 lžic studená voda
na ozdobu
citron
cibulka s natí

Postup přípravy receptu

  1. Na pánvi rozehřejeme tuk a orestujeme na něm nudličky kuřecího masa. Poté je z pánve vyjmeme a olej slijeme zvlášť.

  2. Do pánve dáme citronovou šťávu, trochu vody, víno a cukr a vše uvedeme do varu. Solamyl rozmícháme se 2 lžícemi vody a nalijeme do vařící směsi. Za stálého míchání povaříme 2 - 3 minuty.

  3. Kuře dáme na teplé talíře, přelijeme omáčkou, ozdobíme plátky citronu a cibulkou. Čínské kuřecí maso s citronem podáváme s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!