Pikantní omáčka se zeleninou recept

Apetit Recepty hlavní chody

Suroviny na recept

2 stroužky česnek
1 ks cibule
1 ks mrkev
3 lžičky škrob
1/4 lžičky chilli
1/2 dl bílé víno
1 ks červená paprika
3 lžíce sterilovaná kukuřice
3 lžíce sterilovaný hrášek
1/2 plechovky sterilované fazole
2 lžičky třtinový cukr
1 lžička garam masala
3 lžíce tamari

Postup přípravy receptu

  1. Očistíme si syrovou zeleninu, větší cibuli a česnek oloupeme. Zeleninu nakrájíme na kostičky, česnek nakrájíme na tenké plátky. Scedíme sterilovanou kukuřici, hrášek a fazole a necháme okapat na sítku

  2. Na oleji zpěníme cibuli zároveň s mrkví, po minutě přidáme papriku a cukr a chvilku smažíme. Pak přidáme koření, podlijeme vodou a vínem a asi 10 minut dusíme. Vmícháme sterilovanou zeleninu a vodu, ve které jsme rozmíchali škrob. Jakmile škrob ztuhne, což je asi minuta, je jídlo hotové

  3. Pikantní omáčku se zeleninou podáváme s rýží, ale mohou být i brambory

  4. Tip: Pokud nemáme víno, je možno přidat trochu vinného octa, nebo úplně vynechat. I tak je jídlo moc dobré.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!