Čínské nudle se zelím recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- 2 lžíce olej 10-20 dkg eidam 0.5 hlávky čínské zelí 1-2 kostky bujon 1 balíček čínské nudle podle chuti 1 palička česnek 4-6 lžic sójová omáčka 1 špetka chilli koření 1 špetka mletý černý pepř 2 špetky mletá pálivá paprika
Postup Čínské nudle se zelím recept
Postup přípravy receptu
-
Dáme vařit vodu na těstoviny. Svaříme vodu s kostkou bujonu na spaření zelí.
Nakrájíme zelí na nudličky. Česnek oloupeme a utřeme. Asi 1 - 2 stroužky na 1porci a smícháme se sójovou omáčkou, případně s oblíbeným pálivým kořením (pepř, paprika, chilli) podle chuti.
Zelí spaříme vařícím vývarem z bujonu. Bílé zelí necháme asi 10 minut stát, čínské zelí stačí 2 - 3 minuty. Nesmí být uvařené, musí trochu křupat.
Mezitím uvaříme těstoviny podle návodu, nejlépe al dente. Můžeme použít velké balení čínských nudlí nebo klasické balení špaget.
Do hlubších misek rozdělíme na dno česnekovou směs. Uvařené těstoviny scedíme a ihned rozdělíme do misek. Nahoru rozdělíme zelí i s masoxovým vývarem.
Čínské nudle se zelím podáváme s čínskými hůlkami. Pro evropské mlsné jazyky je možno na česnek a pod špagety umístit ještě asi 3 - 5 dkg nahrubo strouhaného eidamu.