Čínské rýžové nudle s hlívou a mletým masem recept

Apetit Recepty

Suroviny na recept

vývar
300 g hlíva ústřičná
sojová omáčka
čili papričky
300 g mleté maso (hovězí nebo směs)
1 balíček rýžové nudle - nitky
čínské koření s badyánem

Postup přípravy receptu

  1. Na oleji osmahneme cibuli na nudličky, přidáme hlívu nakrájenou také na nudličky. Když je hlíva orestovaná, přidáme mleté maso. Přidáme hodně sojové omáčky, čerstvé nebo šušené čili papričky nakrájené nadrobno a trochu čínského koření s badyánem. A směs na prudkém ohni prosmažíme. Nesolíme, sojová omáčka nám sůl dodá.

  2. Rýžové nudle, ty nejtenčí, spaříme vroucí vodou a necháme pod pokličkou 5 minut změknout. Můžeme též zalít vývarem nebo bujonem, nudle nasáknou chuť.

  3. Smícháme masovou směs s nudlemi, dochutíme ještě sojovou omáčkou. Můžeme ještě společně narychlo osmahnout, pokud připravujeme ve woku, jinak raději ne, nudle se jen vysuší a připečou.


Líbí se vám recept? Sdílejte tento skvělý recept!