Čínské rýžové nudle s hlívou a mletým masem recept
Apetit ReceptySuroviny na recept
- vývar 300 g hlíva ústřičná sojová omáčka čili papričky 300 g mleté maso (hovězí nebo směs) 1 balíček rýžové nudle - nitky čínské koření s badyánem
Postup Čínské rýžové nudle s hlívou a mletým masem recept
Postup přípravy receptu
-
Na oleji osmahneme cibuli na nudličky, přidáme hlívu nakrájenou také na nudličky. Když je hlíva orestovaná, přidáme mleté maso. Přidáme hodně sojové omáčky, čerstvé nebo šušené čili papričky nakrájené nadrobno a trochu čínského koření s badyánem. A směs na prudkém ohni prosmažíme. Nesolíme, sojová omáčka nám sůl dodá.
Rýžové nudle, ty nejtenčí, spaříme vroucí vodou a necháme pod pokličkou 5 minut změknout. Můžeme též zalít vývarem nebo bujonem, nudle nasáknou chuť.
Smícháme masovou směs s nudlemi, dochutíme ještě sojovou omáčkou. Můžeme ještě společně narychlo osmahnout, pokud připravujeme ve woku, jinak raději ne, nudle se jen vysuší a připečou.